Sisustusideoita tee-se-itse-tyyliin!

Sisustamisen tyylisuunnat vaihtuvat trendien mukaan, mutta lähtökohtaisesti meistä jokainen voi onnistua sisustamisessa aivan itse. Huomioimalla muutamia perusasioita pääsee hyvään alkuun. Tarkoituksenmukainen lopputulos saadaan viimeistelemällä sisustus sopivilla yksityiskohdilla.

Sisusta käyttäjää varten

Sisustatpa sitten yhtä yhtenäistä tilaa, tai useamman huoneen muodostamaa laajempaa kokonaisuutta, sisustamisen yksi peruslähtökohdista on se, kenen käyttöön tila on tarkoitettu. Jos suunnittelet sisustusta omaan käyttöösi, tehtävä on kenties helpompi – tunnethan käyttäjän henkilökohtaisen maun jo valmiiksi!

Jos taas sisustat toisille, kartoita ennakkokysymyksin ja esimerkkikuvia käyttäen, mitä tyyliä tilaan halutaan. Julkisissa tiloissa funktio, selkeys ja yleinen viihtyvyys ovat etusijalla.

Sisusta tarkoitusta palvellen

Kalusteiden sijoittaminen on tietenkin etusijalla tilan käytettävyyden kannalta. Pohjaratkaisu, tilan tarve ja toiminnot määrittävät, mitä kalusteita tarvitaan. Muista varata riittävästi säilytystilaa. Nykyään on käytettävissä hyvin näppäriä, tilaa säästäviä ratkaisuja sekä peruskalusteissa että säilytyksen kannalta.

Muista huomioida siisteyden ylläpito. On järkevää käyttää mahdollisimman helppohoitoisia materiaaleja, sijoittaa vaikeasti putsattavat koriste-esineet lasivitriiniin ja muutenkin mahdollistaa tilan helppo siivoaminen. Pölyä ja likaa keräävien, epätasaisten pinnoitusmateriaalien käyttöä kannattaa välttää.

Huomioi sähkörasioiden sijainti

Jotta vältytään lattioilla kiemurtavilta sähköjohtokäärmeiltä, työpisteitä, viihdelaitteiden paikkoja ja muita toiminnallisia kohteita on hyvä ensisijaisesti pyrkiä sijoittamaan sähköpistokkeiden riittävään läheisyyteen.

Sisusta valolla ja varjolla

Käytä hyväksesi sisustettavan tilan tarjoamat ominaisuudet valaistuksen kannalta. Hyödynnä ja maksimoi luonnonvalo. Suunnittele työpisteiden ja lepotilojen sijainnit sähköpistokkeiden sijainteja huomioiden. Käytä kohde-, tunnelma- ja värivaloja.

Sisusta väreillä, korosta yksityiskohdilla

Värit viestivät tilan tarkoituksesta, käyttäjästä ja myös käyttäjälle. Väreillä ja niin pintamateriaalien kuin koriste- ja käyttöesineiden yksityiskohdilla saat tilasta kuin tilasta tarvittaessa yhtenäisen, mutta persoonallisen. Sisustus- ja korostusvärien käytöstä sekä värien symboliikasta on saatavissa runsaasti tietoa!

admin